Для спростування одного із найпоширеніших міфів американським вченим довелося провести серію масштабних досліджень. Результати показали, що немає жодного зв'язку між споживанням молока та зміцненням кісток. Згідно з аналізом, опублікованим у British Medical Journal, кількість випитого молока дітьми чи підлітками не впливає на ризик переломів і не може їх запобігти. Дослідження, проведене в Гарварді на основі даних про 72 000 жінок, чиї харчові звички аналізувалися протягом 20 років, не виявило користі від молока та молочних продуктів для їхнього здоров'я. Більше того, в осіб з лактозною непереносимістю вживання молочних продуктів може збільшити ризик розвитку раку легень та яєчників.
Особлива увага в рамках цієї роботи приділялася впливу споживання молока на мінеральну щільність стегнової кістки і хребта. Це дослідження доповнює існуючі дані, які, хоча і суперечливі, вказують на відсутність користі від молочних продуктів щодо мінеральної щільності кістки і ризику переломів.
Доктор Стефані Фабіан підкреслює, що жінки у віці можуть отримувати користь від вживання великої кількості фруктів, овочів та нежирних білкових продуктів, таких як риба. Крім того, регулярні вправи можуть допомогти у підтримці міцності кісток.