Продукти з молока вважаються найкориснішими для кісток. Правда чи міф?

Для спростування одного із найпоширеніших міфів американським вченим довелося провести серію масштабних досліджень. Результати показали, що немає жодного зв'язку між споживанням молока та зміцненням кісток. Згідно з аналізом, опублікованим у British Medical Journal, кількість випитого молока дітьми чи підлітками не впливає на ризик переломів і не може їх запобігти. Дослідження, проведене в Гарварді на основі даних про 72 000 жінок, чиї харчові звички аналізувалися протягом 20 років, не виявило користі від молока та молочних продуктів для їхнього здоров'я. Більше того, в осіб з лактозною непереносимістю вживання молочних продуктів може збільшити ризик розвитку раку легень та яєчників.

Особлива увага в рамках цієї роботи приділялася впливу споживання молока на мінеральну щільність стегнової кістки і хребта. Це дослідження доповнює існуючі дані, які, хоча і суперечливі, вказують на відсутність користі від молочних продуктів щодо мінеральної щільності кістки і ризику переломів.

Доктор Стефані Фабіан підкреслює, що жінки у віці можуть отримувати користь від вживання великої кількості фруктів, овочів та нежирних білкових продуктів, таких як риба. Крім того, регулярні вправи можуть допомогти у підтримці міцності кісток.


Новини з цієї категорії