Влітку немає нічого кращого за грецький салат, щоб освіжитися і насолодитися смаком. Цей варіант насичений зеленню та чудово виглядає на столі, поєднуючи звичний смак з новим виглядом. У цьому салаті зелені відтінки відіграють головну роль, а фета надає йому неповторного шарму.
Почнемо з маринування фети. Наріжте сир кубиками і викладіть у глибоку тарілку, шарами – фета, часник, прованські трави та оливкова олія. Залишіть на 30 хвилин, щоб аромати проникли у кожен шматочок.
Продукти
- Сир фета – 150 г
- Огірки свіжі – 200 г
- Перець болгарський (зелений) – 200 г
- Оливки зелені без кісточок - 100 г
- Цибуля зелена - 20 г
- Листя салату айсберг, ромен або латук – 100 г
- Часник - 2 зубчики
- Трави прованські – 1 ч.л.
- Для заправки:
- Оливкова олія - 50 мл
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Гірчиця французька (зерна) – 1 ч.л.
- Лимон (сік) – 0,5 шт.
Підготуйте салат айсберг - помийте, висушіть і порвіть листя руками в глибоку миску. Наріжте зелену цибулю і додайте її до салату. Потім наріжте солодкий перець великими кубиками і покладіть у миску. Огірки теж наріжте крупно і покладіть зверху.
Останній дотик – оливки без кісточок. Можна взяти фаршировані лимоном чи анчоусами – на ваш смак.
Тепер готуємо заправлення. Змішайте оливкову олію, гірчицю із зернами, лимонний сік та сіль. Суміш стане густою та приємного каламутно-жовтого кольору.
Викладіть салат на порційні тарілки, перемішавши інгредієнти, але ще не соля, додайте|добавляйте| мариновану фету і полийте заправкою.
Насолоджуйтесь зеленим грецьким салатом одразу! Смачного!